Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




2 X KARIKATURA

DAMIR NOVAK: “ČAKOVEC KROZ KARIKATURU“


Prvi izložbeni postav u novom prostoru Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu donosi izložbu karikatura autora Damira Novaka. “Čakovec kroz karikaturu” donosi 47 karikatura poznatih Čakovčanki i Čakovčanaca te događanja vezanih uz sam grad Čakovec.



Izložbu su posjetili članovi žirija 2. Međunarodne izložbe karikatura Čakovec 2017 Miro Georgievski i Krešimir Kveštek u društvu autora


Damir Novak karikaturist je iz Gornjeg Mihaljevca, većini poznat kao dugogodišnji suradnik “Lista Međimurje”, međunarodno je nagrađivan i priznat karikatursti, a u Hrvatskoj gotovo da i nema tiskovnog-novinskog izdanja u kojem nije objavljena barem jedna njegova karikatura.



Karikatura Damir Novak


Otvorenju izložbe nazočili su gradonačelnik Stjepan Kovač i njegovi zamjenici, Mario Medved i Zoran Vidović. Program je organiziran u sklopu proslave Dana grada Čakovca. Radovi će se moći razgledati sljedeća tri tjedna u radno vrijeme Knjižnice, a izložba je ujedno i najava 2. Međunarodne izložbe karikatura 2017. (2nd INTERNATIONAL CARTOON EXHIBITION) koja će biti predstavljena 8. lipnja u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec.



BORISLAV JOSIPOVIĆ


U utorak 9. svibnja otvorena je izložba karikatura, pod nazivom „Uvijek aktualno“, eminentnog autora Borislava Josipovića u prostoru „Galerije naše goranske“ Društva Goranin u Ulici kneza Branimira 33 u Zagrebu.



Karikatura Borislav Josipović


O autoru: Borislav Josipović je autor više samostalnih izložbi, često nagrađivan kao autor karikature a iste su se objavljivale ili se u objavljuju u domaćim i inozemnim časopisima. Poznat je kao autor, urednik i voditelj Joso od Karlovca, popularne šaljive emisije “Veseli čamac” na Hrvatskom radio Karlovcu. Mr.sc. Borislav Josipović radi kao viši predavač na Veleučilištu u Karlovcu.



 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor