Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna








GODIŠNJA IZLOŽBA
KARIKATURA ČLANOVA HDK
&
IZLOŽBA BELGIJSKE KARIKATURE




U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 15. rujna 2015. istovremeno su otvorene dvije izložbe, GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK i IZLOŽBA BELGIJSKE KARIKATURE.





U utorak, 15.09. u 18 sati kako je i najavljeno u galeriji Zvonimir otvorene su istovremeno dvije izložbe: izložba članova HDK i izložba belgijske karikature. Na žalost, broj posjetitelja nije zbog toga bio duplo veći nego čak i nešto manji nego posljednjih godina, ali među njima je bilo i nekoliko djelatnika belgijskog veleposlanstva.





Izložbu su otvorili ambasador Kraljevine Belgije u RH Philippe Benoit, predstavnik HDK u FECO-u Nik Titanik i predsjednik HDK Davorin Trgovčević.

Tom prilikom najavljena je i uzvratna izložba odnosno predstavljanje hrvatske karikature u Belgiji koja će se otvoriti 26.09. u European Cartoon Centar u gradu Kruishoutem. Od 2011. HDK je hrvatsku karikaturu predstavilo u Norveškoj, Francuskoj, Turskoj, Austriji i Sloveniji.





Osim skromnog domjenka gosti su povodom 30-og rođendana HDK počašćeni i besplatnim portretnim karikaturama koje su vrijedno, brzo i kvalitetno radili Ana Gezi, Milan Lekić, Krešimir Kveštek i Ivan Sabolić.



Luc Vernimmen (Belgija)



Stefaan Provijn (Belgija)


Izložba BELGIJSKE KARIKATURE je dogovorena i organizirana u suradnji sa Rudyem Gheysensom, predsjednikom Europskog centra karikature iz Kruishoutema, u sklopu kojeg se nalazi i centar za promicanje karikature kao jednog od nezaobilaznih današnjih oblika umjetnosti. Izložba predstavlja 10 ponajboljih belgijskih karikaturista, a svi su bili pobjednici odnosno dobitnici nagrada i priznanja na raznim međunarodnim festivalima karikature: O-SEKOER, Luc Vernimmen, Luc Vermeersch, Stefaan Provijn, Jan Dufour, Tony Houbrechts, Ludo Goderis, Nikola Hendrickx, Constantin Sunnerberg, Norbert Van Yperzeele.



Anton oton Reisinger (HDK)



Petar Pismestrović (HDK)


Na GODIŠNJOJ IZLOŽBI KARIKATURA ČLANOVA HDK, društvo je ponovno iskoristilo priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora (47), one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom tisku ali i one manje poznate koji objavljuju karikature u lokalnim listovima.

Izložba je za posjetitelje otvorene od 15. do 25. rujna 2015., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.


Anica Mazura - fotke s izložbe:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1066545993357261.1073741971.100000056104976&type=1&l=8d9f8715b2&hc_location=ufi



 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor