Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









MARINA BRAOVIĆ HAJDAROVIĆ
U MALOM MIHALJEVCU





Povodom Međunarodnog dana žena, Udruga žena Malog Mihaljevca još je jednom dokazala kako im ideja ne nedostaje i organizirala izložbu karikatura i ilustracija Marine Braović Hajdarović. Damir Novak idejni začetnik međunarodnog čakovečkog festivala karikature najavljuje izložbu:

– Do sada su u Malom Mihaljevcu izlagali, Davor Trgovčević, Zdenko Puhin, Milan Lekić, Ana Gezi i Srećko Puntarić – Felix svi iz Zagreba, Darko Drljević i Luka Lagator iz Crne Gore, te Boris Oblak iz Slovenije. Prva ovogodišnja izložba je od Marine Braović Hajdarović, a u pripremi su izložbe Krešimira Kvešteka i Nik Titanika. Autori koji su do sada izlagali u Malom Mihaljevcu primili su ukupno više od 400 nagrada na festivalima karikature diljem svijeta.








Marina Braović Hajdarović iz Čakovca rođena je 17.7.1975. godine. Odgojiteljica je predškolske djece. Stripom, karikaturom i ilustracijom bavi se honorarno. Umjetničkom djelatnošću aktivno se bavi od 1996. godine kada, radeći kao novinar u lokalnom listu Međimurske novine, počinje u istom listu objavljivati karikature.

Do sad je objavljivala u: Večernjem listu (kratki stripovi „Ženski planet“, „Mima“ i karikature), tjedniku Tena (kratki strip „Tena“), tjedniku Lady (kratki strip „Josipa“ ), mjesečniku Smib (strip „Vještica“), mjesečniku Radost (strip „Prijateljice“), Modroj lasti (strip „Što ću biti kad odrastem“). U Zabavniku, nedjeljnom prilogu Jutarnjeg lista objavljivala je kratki strip „Super Sonja“ od 2002. do 2008. godine. U mjesečniku za mlade OK! objavljuje strip „Težak je život“ od 1998. Članica je Hrvatskog društva karikaturista od 1996. godine, sudjeluje na festivalima karikature. Članica je ULUPUH-a od 2009.







 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor