Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









Pod zastavom ambasadora kulturnog turizma i mira četrnaestodnevnu turneju jadranskim morem završio je MasterCard Brod knjižara - brod kulture, jedan od najatraktivnijih ljetnih kulturno-turističkih projekata koji promovira književnost, glumu, glazbu i kazalište. Titulu i počasni naslov ambasadora kulturnog turizma i mira ovaj je projekt zaslužio zbog svoje posebnosti i originalnosti, a dodijelio mu ga je Međunarodni institut za promidžbu mira kroz turizam (IIPT) sa sjedištem u Vermontu (SAD) koji djeluje pod pokroviteljstvom UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO) već 25 godina.

U glavnoj krčkoj luci, odakle je brod isplovio, sporazum o suradnji potpisala je, u ime predsjednika Instituta gospodina Louisa D'Amorea, ravnateljica razvoja i događaja iz podružnice Instituta za Europu iz Velike Britanije, Snježana Richter. Uz folklorni ansambl Linđo, koji nosi titulu ambasadora mira dodijeljenu od strane istog Međunarodnog instituta, Brod kulture može se pohvaliti da je prvi morem pronio veliku zastavu za promicanje kulturnog turizma i mira u turizmu.

Poseban gost Broda ove je godine bio karikaturist svjetskog ugleda Miroslav Gerenčer Gero čije karikature se nalaze u brojnim svjetskim muzejima, a dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Publika je ispred Broda mogla pogledati izložbu portretne karikature ovog vrhunskog majstora karikature, a Gero je portretirao pisce koji se nalaze na brodu i tako ovjekovječio trenutke ove turneje.



Član Hrvatskog društva karikaturista Miroslav Gerenčer je od 28. 7. – 4. 8. gostovao na brodu kulture po mjestima Krk, Rab, Senj, Pag, Paklenica, Vir, Sv. Filip i Jakov i Šibenik. Na brodu je svirao band “Trnje Live Acoustic Band” s kojima je svestrani Gero kao gost večeri pjevao jedan set Country i Rock’n Rolla. Sve u svemu bilo je super, a Gero je angažiran i za slijedeću godinu.



‘Iznimna titula ambasadora kulturnog turizma i mira od velike je važnosti za MasterCard Brod knjižaru – brod kulture, ali ne samo za ovaj projekt, nego i za Hrvatsku kao turističku destinaciju koja osim sunca i mora u svojoj ponudi ima i bogate kulturne sadržaje prepoznate od strane međunarodnih institucija, turista i lokalnog stanovništva. Željela bih čestitati timu koji je pokrenuo i kontinuirano unapređuje sadržaje i koncept Broda knjižare jer upravo zbog njihova truda i rada Brod plovi već šestu godinu u nizu. MasterCard je također prepoznao vrijednost, važnost i snagu ovog iznimnog ljetnog događanja. Stojimo iza ovog projekta, a nadamo se kako su pred nama brojne buduće godine uspješne plovidbe’, ovom je prigodom izjavila Aleksandra Babić, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću MasterCard Europe za Hrvatsku i Sloveniju.



 
 
Copyright © 2001-2012 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor