Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









PODVOJENE LIČNOSTI: STROJARI KARIKATURISTI



Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu već tradicionalno u mjesecu studenom obilježava svoje dane. Tim povodom organizirano je višednevno događanje s ciljem predstavljanja Fakulteta.




U utorak, 14. studenog 2017. u Galeriji FSB-a (Ivana Lučića 5) otvorena je izložba „Podvojene ličnosti: strojari karikaturisti“. Činjenica da je zanimanje inženjera strojarstva daleko najzastupljenije među karikaturistima bila je povod za organiziranje ove izložbe kojom su započeli tradicionalni Dani FSB.




Bogati program otvaranja sadržavao je i nastup muškog vokalnog ansambla, tamburaškog orkestra te folklornog ansambla studentskog kulturno-umjetničkog društva “Ivan Goran Kovačić”. Predstavio se i mladi guslar, student FSB-a, Antonio Uremović s pjesmom o strojarstvu koju je sam skladao.



Razgovor s karikaturistima: Davor Trgovčević, Borislav Josipović, Antun Smajić, Srećko Puntarić, Igor Brešan i voditeljica razgovora Mihaela Lekić

Cijeli program vodila je docentica Tea Žakula a kraći panel razgovor s karikaturistima - bivšim studentima FSB-a vodila je mlada studentica Mihaela Lekić.



Docentica Tea Žakula, student FSB-a i svjetski prvak u gimnastici (na preči) Tin Srbić, dekan Zvonimir Guzović

Poseban gost bio je Tin Srbić, student strojarstva i svjetski prvak u gimnastici kojem je dekan fakulteta Zvonimir Guzović predao portretnu karikaturu koju je nacrtao Davor Trgovčević, a gotovo 30-ak posjetitelja nacrtao je neumorni Milan Lekić-Lex.



Druženje karikaturista i gostiju nakon otvaranja izložbe, a Milan Lekić Lex vrijedno crta

S obzirom na to da se Fakultet strojarstva i brodogradnje već dokazao kao najznačajniji rasadnik kadrova Hrvatskog društva karikaturista, za nadati se je da će se nakon ove izložbe koja traje sve do kraja siječnja 2018. godine, u društvu pojaviti novi članovi.









 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor