Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









MIRO GEORGIEVSKI – LJETNE IZLOŽBE


Izložba karikatura “Izbjeglice”, 20.08.2018. godine
Dom kulture, Kriva Palanka, Makedonija


Grad Kriva Palanka se nalazi u istočnom djelu Makedonije, na samoj granici između Makedonije i Bugarske. Ovaj mali gradić je dio trase kojom prolaze migranti preko Turske i Bugarske na putu prema zapadno-europskim zemljama.





Ljeto je doba kada se svojim kućama vraćaju iseljenici iz ovih krajeva. Iako su razlozi za iseljavanje drugačije prirode, bio mi je to izazov da napravim izložbu na temu “Izbjeglice” , pokušavajući da u mračne i tužne životne sudbine, unesem i zrnce duhovitosti.








U neposrednoj blizini grada je prekrasni manastir iz jedanaistog stoljeća “Sv. Joakim Osogovski” koji obavezno posjetim i koji svakog 29. rujna ima svoju slavu i pun je ljudi iz čitave Makedonije, a posjećuju ga i gosti iz okolnih zemalja.



Izložba”Ljeto 2018”, 05.09.2018. godina
Dom kulture, Tetovo, Makedonija


Povodom dana nezavisnosti Makedonije 8. rujna u gradu Tetovo, koji se nalazi u podnožju Šar Planine, imao sam izložbu pod naslovom “Ljeto 2018”.











Grad Tetovo je multietnički grad u kome političke stranke tako žestoko pritišću, da u ovim toplim danima izložba s ovakvom tematikom lokalnom stanovništvu je dobrodošla. Dali sam uspio sa svojih tridesetak karikatura da osvježim građane Tetova, ne znam, ali da sam bio raspoložen vidi se na slici s press-konferencije.

Miro Georgievski, član HDK













 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor