Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









GERO NA KORZU



Miroslav Gerenčer, Osječanima, a i šire, poznat pod nadimkom Gero, izložio je svoje karikature u Gradskoj knjižnici u Rijeci. Brojne Gerine portretne karikature mogu se pogledati u čitaonici GKR-a na Korzu, središnjoj riječkoj ulici, gdje je izložba ovog vikenda otvorena u prisutnosti prijatelja i brojnih Riječana. Predlagač i organizator izložbe je Podružnica umirovljenika Bakar, može se pogledati sljedećih mjesec dana.








Miroslav Gerenčer - Gero (rođen u Osijeku 1948.) samostalni je umjetnik. Član je Hrvatskog društva karikaturista, HZSU-a, europske udruge FECO te svjetske organizacije za karikaturu Witty World. Karikaturom se bavi više od trideset godina.

Specijalnost mu je portretna karikatura. Tijekom boravka u Njemačkoj 1973., surađivao je s "Bild Zeitungom". Stalni je suradnik enigmatskih časopisa "Feniks" i "Skandi Feniks", za koji radi naslovnice te povremeno objavljuje u švicarskom "Nebelspalteru". Niz godina je surađivao s osječkim "Glasom Slavonije". Imao je mnoge samostalne i grupne izložbe u Hrvatskoj. Sudjeluje na gotovo svim festivalima karikature u svijetu. Neki mu se radovi nalaze u muzejima kao što su Tolentino (Italija) i Omiya (Japan).

Nagrađivan je na brojnim skupnim izložbama već više od 20 godina. Nagrade su stizale iz Koreje, Makedonije, Izraela, Argentine, Kine, Brazila, Rumunjske, s Kube i, naravno, iz Hrvatske.
















 
 
Copyright © 2001-2019 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor