Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









PREPUNA GALERIJA ZVONIMIR




U galeriji MORH-a „Zvonimir“ nastavljene su bogate jesenske karikaturističke aktivnosti i otvorena je još jedna godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista. Istovremeno je otvorena i zasebna izložba radova Ivana Šarića.
Ovaj hommage organiziran je u suradnji s Ivanovom suprugom, gospođom Vidom Demarin a u cilju još jedne zahvale članova HDK svom dugogodišnjem predsjedniku koji je preminuo 2016. godine.








S Ivanovih 50-ak izloženo je ukupno gotovo 200-ak radova, a okupilo se više od 80 posjetitelja i ljubitelja karikature, među kojima su bili redovni posjetitelji ali i neka nova lica, tako da je veliki prostor galerije bio sasvim pristojno popunjen, čime se ponovo dokazala činjenica da karikatura ima svoje poklonike i publiku.








Uz domaćina, voditelja galerije Zorana Batušića te predsjednika HDK Davora Trgovčevića, izložbu je otvorio izaslanik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik Ivica Poljičak, koji je izrazio želju i spremnost ministarstva da pomogne kako bi karikatura ponovo zauzela ono mjesto u hrvatskom javnom i kulturnom životu koje i zaslužuje.





Svečanost otvaranja obogatile su svojim nastupom (vrlo) mlade i talentirane glazbenice, sestre Noami i Pamina Konforta, uz pratnju profesora Domagoja Guščića.

Osim audio-vizualnih užitaka, ljubitelji karikature su s ove izložbe za uspomenu ponijeli katalog, koji je i ove godine podijeljen posjetiteljima.


Sve slike možete pogledati na fb stranici HDK (fotografije Anica Mazura)
https://www.facebook.com/hrvatskodrustvokarikaturista










 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor