Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









PRIZNANJE ZLATNI GRGUR 2020




Revija urbane kulture EVO RUKE nizom koncerata i performansa pretvara splitski Đardin, jedini park u užoj gradskoj jezgri, u pravi sajam jazza, bluesa i rock'n'rolla uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Zadnjeg dana kolovoza je samo kiša djelomice pokvarila planiranu glamuroznost dodjele priznanja Zlatni Grgur 2020. koja su, odlukom Stručne komisije Revije urbane kulture – EVO RUKE, otišla u ruke Jakše Matošića Navigatora iz Splita i Josipa Kovačevića Enca iz Sesveta (ali splitsko dite).



Dobitnici priznanja Jakša Matošić Navigator i Josip Kovačević Enco


Priznanje Zlatni Grgur je dodijeljeno za likovno oblikovanje naših života i izniman doprinos kulturnoj sceni grada Splita, a ustanovljeno je 2016. godine i ovo je njegovo peto izdanje. Ovogodišnji laureati su mnogostruko nagrađivani umjetnici i stručnjaci za likovno oblikovanje naših života, a želja komisije je ukazati na taj vrlo važan tj. neizostavan segment kreativne kulturne industrije.



Karikatura: Josip Kovačević Enco


Josip Kovačević Enco je završio Tehničku školu u Splitu, a zatim za muzejskog tehničara. Radi u Muzeju Prigorja, Sesvete kao viši muzejski tehničar. Svoje radove objavljivao je u kultnom mjesečniku „Berekin“, a nakon toga u „Slobodnoj Dalmaciji“, „Potepuhu“, „Sesvetskom listu“ … Bavi se animiranim filmom, grafičkim oblikovanjem kataloga, knjiga, CD-a, zbirki pjesama, ilustracijama slikovnica. Predstavio se na nekoliko samostalnih izložaba, a nagrađivan je na festivalima karikature u Azerbejdžanu, Varaždinu, Indiji i Zagrebu.

Dugogodišnji je član Hrvatskog društva karikaturista.



Karikatura: Josip Kovačević Enco




 
 
Copyright © 2001-2020 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor