Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna








Darijana Gotal Sokolović


IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK OTVORENA U GALERIJI ZVONIMIR



U utorak, 04. studenog otvorena je godišnja izložba članova Hrvatskog društva karikaturista sada već tradicionalno u galeriji MORH-a „Zvonimir“.

Otvorenju je nazočio izuzetno veliki broj posjetitelja, čak i veći nego prošle godine što potvrđuje činjenicu da u Hrvatskoj itekako postoji publika željna karikature.

Posjeti je vjerojatno pridonio prilog u „Dobro jutro Hrvatska“ kao i u nekim drugim medijima koji su prenijeli vijest o otvorenju izložbe, koju HDK redovno šalje prije svake izložbe.


Otvaranje izložbe uspješno su vodili Davorin Trgovčević, Zoran Batušić i Nik Titanik


Nakon uvodnog pozdrava voditelja galerije, gospodina Zorana Batušića od kojeg su i mnogi karikaturisti mogli ponešto naučiti o povijesti karikature, izložbu su zajedničkim snagama otvorili Davorin Trgovčević i Nik Titanik.

Izloženo je oko 130 radova (u 36 okvira) od kojih je veći dio već pokazan publici u Beču, a zatim početkom rujna i u Sloveniji kao gostujuća izložba na Slovenskom festivalu karikature u Poljanama nad Škofjom Lokom.

Posebno mjesto na izložbi su zauzeli radovi nedavno preminulog Ivana Haramije Hansa, koji je svojim djelovanjem pozitivno i poticajno djelovao na razvoj umjetnosti karikature u Hrvatskoj, a jedan je od najtrofejniji autor u povijesti hrvatske karikature, te Rudija Stipkovića i Stanka Zmazeka čija se 10-godišnjica smrti obilježava ove godine.


Janko Bučar i Dado Kovačević dobitnici OSKARIKE 2013


Nagrada OSKARIKA dodjeljuje se najuspješnijem članu HDK na međunarodnim festivalima karikature u prethodnoj godini. U sklopu otvorenja dodijeljena je OSKARIKA za 2013 godinu koju su zajednički (kako su i realizirali karikaturu s najvećom nagradom u protekloj godini) preuzeli Janko Bučar i Dragutin Dado Kovačević.


Damir Novak član žirija iz Vinice (Makedonija) predao je DIPLOMU Zdenku Puhinu


Izložba članova Hrvatskog društva karikaturista otvorena je za posjetitelje od 4. do 14. studenog 2014., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.


Žarko Luetić



OTVORI KATALOG


Slike s izložbe, slikala Anica Mazura:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.881749068503622.1073741941.100000056104976&type=1&l=4599b84d84




 
 
Copyright © 2001-2014 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor