Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna







IZLOŽBE HRVATSKE KARIKATURE U BELGIJI

2015. godine HDK gostuje u Kruishotemu u Belgiji, a u Zagrebu je održana izložba belgijskih karikaturista



Predstavljanje hrvatske karikature u Belgiji nastavak je serije izložbi kojima Hrvatsko društvo karikaturista predstavlja i promovira hrvatsku karikaturu u svijetu.




Izložbu u Kruishotemu (Belgija) otvorili su veleposlanik Republike Hrvatske u Belgiji i Luksemburgu Mario Nobilo (na slici) i predsjednik HDK Davorin Trgovčević





Atmosfera na otvorenju


Počelo je 2011. godine s predstavljanjem hrvatske karikature u Norveškoj, 2012.godine u Francuskoj, a 2013. godine hrvatska karikatura se predstavila u Istanbulu. Prošle godine održana je izložba u Beču u Gradišćansko - hrvatskom Centru i nakon toga u Sloveniji.





Poznati karikaturista iz Belgije Luc Vernimmen (desno) čije smo radove mogli vidjeti na nedavnoj izložbi u galeriji Zvonimir





Na otvaranje izložbe došao je i karikaturista Pol Leurs, dobitnik niza nagrada na festivalima karikature (desno)





Članovi HDK sa domaćinima



Izložba u Belgiji održava se u Europskom centru karikature iz Kruishoutema (Belgija). ECC (European Cartoon Center) je informativni centar o svakom aspektu karikature, te potiče istraživanje na temu humora i karikature. Zbirka ECC se već danas sastoji od više od 4.000 knjiga karikatura iz cijelog svijeta, više od 300 časopisa i više od 20.000 originalnih karikatura i publikacije koje se odnose na karikature. ECC organizira "majstorske radionice", kratke tečajeve koje vode poznati karikaturisti i tečaj crtanja karikatura pomoću računala.





Razgledavanje izložbe karikatura članova HDK





Kao i uvijek najzaposleniji je bio Milan Lekić crtajući posjetitelje izložbe


WEB stranica ECC (European Cartoon Center):
http://www.ecc-kruishoutem.be/Croatia_ENG.html



Damir Novak



Slobodan Butir



 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor