Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 16. listopada 2018. s početkom u 18 sati, biti će otvorena GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK.

Izložba je za posjetitelje otvorene od 16. do 26.listopada 2018., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.






Na GODIŠNJOJ IZLOŽBI KARIKATURA ČLANOVA HDK društvo je ponovno iskoristilo priliku da predstavi veliki broj hrvatskih autora, one najpoznatije koji objavljuju karikature u dnevnom tisku ali i one manje poznate koji objavljuju karikature u lokalnim listovima ili vrijedno skupljaju nagrade na međunarodnim festivalima karikature. Na izložbi, koja se tradicionalno održava već 33 godine koliko udruga i djeluje, 44 najaktivnija člana (od ukupno 82) izložiti će 140 radova.

Izložbe prati katalog koji će posjetitelji otvorenja izložbe dobiti kao uspomenu na ovu izložbu ali i s ciljem da karikatura bude trajno prisutna u njihovim domovima.





Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem pomoći svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Pojačana izložbena aktivnost posljednjih godina prvenstveno ima cilj nadomjestiti kronični nedostatak karikature koji je uz časne izuzetke evidentan u hrvatskim, prvenstveno tiskanim medijima.




 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor