Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33 otvorena je GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK.

Izložba je za posjetitelje otvorena od 16. do 26.listopada 2018., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.






DOBRA GODINA
HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA



Čak 140 karikatura hrvatskih autora izloženo je u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir. Svi oni su članovi Hrvatskog društva karikaturista (HDK) koje 33 godine, koliko postoji, tradicionalno organizira godišnju izložbu. Mnogo je tu sjajnih karikatura. Ne samo da se uz njih dobro nasmijete, nego i progutate knedlu od njihova gađanja u srž problema.

Karikature potpisuju najpoznatiji naši autori koji objavljuju u dnevnom tisku, ali i oni koje možemo vidjeti u lokalnim listovima. Tu su i karikature koje su osvojile nagrade na međunarodnim festivalima.





Kad već nemamo puno prilika objavljivati u hrvatskim tiskovinama, ovako na zajedničkim izložbama pokažemo što smo radili. Bez lažne skromnosti mogu reći da je i ove godine prilično dobra izložba, komentira predsjednik HDK-a Davorin Trgovčević.

Možda kad bi se pojedinačno svaki od nas potrudio malo više, našlo bi se mjesta. Ja uvijek kad imam želju negdje izložiti svoje radove to i ostvarim, poručuje, pak, potpredsjednik HDK-a Milan Lekić.

Karikaturist i satiričar Nik Titanik nasmijava nas svakodnevno i smatra da s ovoliko današnjih medija u Hrvatskoj problem ne bi trebao biti u tome gdje karikaturu objaviti: Prostora ima, ali je stvar u osjećaju urednika i uredništava da je karikatura bitna, a zaista je. Ljudi je vole vidjeti i služi kao jedan izuzetno važan korektiv društva, smatra Titanik.

U proteklom razdoblju zapažena je i plodna suradnja HRT-a, meteorologa i karikaturista, koja je okrunjena izložbom u Klovićevim dvorima prije nekoliko mjeseci.

Autor: V.M./M.V./HRT



















 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor