Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA ČLANOVA HDK U IVANIĆ-GRADU


U utorak, 21. veljače, po 16. puta za redom otvorena je izložba članova Hrvatskog društva karikaturista u Domu kulture u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.






Uz pomoć voditelja Centra za obrazovanje i kulturu Jadranka Bitenca i predsjednika HDK Davorina Trgovčevića, izložbu je otvorio gradonačelnik Javor Bojan Leš, kojem je to ujedno bila i posljednja službena aktivnost prije (privremene) predaje gradskih ključeva fašničkoj vlasti.






Veselu atmosferu upotpunio je nastup fašničke udruge „Žabe“ a sve je završilo tradicionalnim crtanjem brzopoteznih portretnih karikatura, koje je ovaj puta brzo završilo s obzirom na brojnu ekipu koja je to radila (Milan Lekić- Lex, Krešimir Kveštek, Ivan Sabolić i Davorin Trgovčević).










IZ PERA DOMAĆINA IZLOŽBE

Napisao: Jadranko Bitenc

Fotografirao: Zdenko Vanjek

Šesnaesti puta pristigla u Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad godišnja izložba radova članova Hrvatskog društva karikaturista. Izložbeni prostor Doma kulture zabljesnuo je novim karikaturama vrsnih majstora kojima započinju fašnički dani u našem gradu. Ovaj puta, redoviti gosti otvorenja dosadašnjih izložbi predsjednik Društva Davorin Trgovčević i član Milan Lekić za prijatelje i znance Lex, poveli su i mlade snage spretnih i ubrzanih, znalačkih, poteza olovkom Ivana Sabolića i Krešimira Kvešteka kojima je crtanje karikatura i portreta životno zanimanje. Tako se dvadesetak naših sretnika sugrađana uspjelo dokopati vlastitih karikatura za uokvirenje na zidu kao nagradu kako ih drugi vide u najvedrijem svjetlu.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Bojan Javor Leš otvorio je ovu aktualnu izložbu karikatura i odmah zatim, u ležernom stilu, „predao“ ključeve grada Princu i Princezi fašnika koji su obećali da će lovu iz gradske blagajne potrošiti na putovanja po svijetu da bi vidjeli kako će izgledati naš grad jednoga dana u nekim „boljim“ vremenima.

Fašnička udruga „Žabe“ otplesala je uz istočni vjetar iz Londona iz 1964.g. popularnu ariju iz filma Mary Popins. Publika je s osmijehom i u ležernom ritmu zanjihala se uz ovaj fašnički performans.

Krafne su došle kao šlag na torti ove otkvačene i prepoznatljive fašničke večeri u Ivanić-Gradu 2017.g. zahvaljujući gostujućim prijateljima karikaturistima koji su, tako, udružili domaće kreativne snage u ovom uspješnom tradicionalnom programu Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.



Više slika možete pogledati na fb stranici:

https://www.facebook.com/Turisti%C4%8Dka-zajednica-Ivani%C4%87-Grada-145561235470374/?hc_ref=PAGES_TIMELINE



 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor