Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

HDK PREDSTAVIO 26. MIK
U IVANIĆ GRADU
U utorak, 15. veljače u galerijskom prostoru POU Ivanić-Grad otvorena je tradicionalna 21. godišnja izložba u organizaciji Hrvatskog društva karikaturista. Kišna večer nije spriječila ljubitelje karikature da dođu pogledati izbor karikatura pristiglih iz 66 država svijeta.Posjetitelje izložbe pozdravio je ravnatelj POU Dražen Malec i članovi HDK


Ove godine izloženo je 70 karikatura, radova svjetski poznatih karikaturista koji su bili izloženi na 26. Međunarodnoj izložbi karikature 2021. godine u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.Frano Cebalo


Tema ovogodišnje izložbe je STRIP (strip junaci i njihovi autori u karikaturi).Poseban gost izložbe bio je karikaturist Damir Novak, čija je karikatura osvojila 1. mjesto na Međunarodnoj izložbi karikature.


Otvorenju izložbe prisustvovali su članovi HDK Davor Trgovčević, Milan Lekić, Damir Novak i Zdenko Puhin.Igor Lukyanchenko (Ukrajina)Kao i obično portret karikature prisutnih crtali su Davor Trgovčević i Milan Lekić.


U predgovoru izložbe Marko Šunjić (Predsjednik Ocjenjivačkog suda, Urednik izdavačke kuće FIBRA) napisao je: „Stripove čitam otkad znam za sebe. Prvo sam, naravno, samo gledao slike sve dok, privučen čarobnom magijom koja se nalazila u tim stranicama sve dok na kraju, puno prije nego sam krenuo u školu, radi stripova i putem stripova naučio čitati. Ta kombinacija slika i riječi imala je na mene nevjerojatno snažan utjecaj, bila je to ljubav na prvi pogled, ljubav koja mi je promijenila i oblikovala život, ljubav koja je i danas jednako snažna.“Posjetitelji izložbe mogli su pogledati dva albuma ispunjena karikaturama Nik Titanika. Svaka čast vrijednoj skupljačici.

 
 
Copyright © 2001-2022 Hrvatsko društvo karikaturista