Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA KARIKATURA
U DOMU ZA STARIJE OSOBE MEDVEŠČAK



U srijedu, 30. studenog otvorena je izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista u Domu za starije osobe Medveščak, Trg Drage Iblera 8. Izložba je organizira na poziv djelatnika doma koji su ovom izložbom željeli obogatiti i inače bogati društveni i kulturni život u domu, a posebno za vrijeme održavanja susreta s drugim domovima kojem su domaćini, tako da je izložba bila vrlo posjećena i na samom otvaranju a zasigurno će ju do kraja prosinca vidjeti veliki broj zainteresiranih.


Izložbu su otvorili Hana Crnogorac, ispred Doma i Davorin Trgovčević kao predstavnik HDK





Publika koja je karikaturu pratila i u njena najbolja vremena, kada je bila puno prisutnija u tiskanim medijima nego danas, pokazala je osim kompetentnosti i veliko strpljenje čekajući u redu da budu nacrtani, obzirom da su Lekić i Trgovčević nakon otvorenja crtali brzopotezne portretne karikature kako korisnika tako i djelatnika doma.







S obzirom na to da su bili prisutni i djelatnici drugih domova koji su pokazali veliki interes da se nešto slično organizira i kod njih, ovo možda postane putujuća izložba koja će tijekom sljedeće godine uveseljavati i mnoge druge ljubitelje karikature.







Kako se ipak ne radi o javnim izložbenim prostorima, ovaj puta poziv na otvorenje nije poslan svim članovima društva kako je to inače običaj.



 
 
Copyright © 2001-2016 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor