Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA HRVATSKE KARIKATURE
U CRNOJ GORI


2017. godine otvorena je izložba članova Hrvatskog društva karikaturista u prostoru Matice crnogorske, na Cetinju



U nizu inozemnih predstavljanja hrvatske karikature, u 2017. godini na red je došla i Crna Gora. Izložba je postavljena u prostoru Matice crnogorske Ogranak Cetinje, čiji je predsjednik Luka Lagator, koji je zajedno sa hrvatskim veleposlanikom Veselkom Grubišićem i predsjednikom HDK Davorom Trgovčevićem otvorio izložbu.











S obzirom na to da je izložba za potrebe otvaranja djelom postavljena i na otvorenom prostoru, na glavnoj cetinjskoj šetnici, bilo je važno da bude i lijepo vrijeme, što se srećom i dogodilo, tako da su što slučajni, što pozvani gosti mogli uživati i u muzičkoj violinističkoj podlozi kao i brzopoteznim portretnim karikaturama vrijednih članova društva Milana Lekića-Lexa i Krešimira Kvešteka.








Ovo je (uz izložbu u Beču) bila najmnogobrojnija delegacija HDK na jednom međunarodnom predstavljanju, pa su osim prije spomenutih bili prisutni također i Zdenko Puhin, Damir Novak i Božidar Vukelić - Boba, a iz Podgorice je došao i predsjednik crnogorske udruge karikaturista Darko Drljević.

Bila je to naravno prilika da se osim crnogorske prijestolnice posjete i druge znamenitosti i mjesta koja vrijedi vidjeti, od Boke Kotorske, preko Podgorice do Njegoševa mauzoleja na Lovćenu.


https://www.cdm.me/kultura/izlozba-hrvatske-karikature-na-cetinju-smijeh-je-najbolji-lijek/













 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor