Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna







23. DANI HUMORA U OROSLAVJU





U Oroslavju, u prostoru Gradske knjižnice, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u petak 1.travnja su otvoreni 23. Dani humora, jedina manifestacija takvog karaktera u KZŽ i jedna od rijetkih u Hrvatskoj. Manifestaciju su 1994. godine pokrenula dvojica Oroslavčana Ivan Miholić i Božidar Jalžabetić kako bi obilježili Svjetski dan šale i smijeha, 1. travnja, odnosno kako bi unaprijedili kulturu u Oroslavju. Cilj manifestacije i danas nakon 23 godine je očuvanje humoristično-satiričnog sadržaja kroz formu karikature i šaljivog teksta.



Na slici: Davor Trgovčević, Lidija Fuštin (ravnateljica knjižnice), Srećko Puntarić-Felix, Ivan Tuđa (gradonačelnik Oroslavja) i Milan Lekić-Lex



Krešimir Kveštek



Upravo zato središnje mjesto ove manifestacije zauzima izložba karikature koju je jučer otvorio oroslavski gradonačelnik Ivan Tuđa. I ove godine svojim su se karikaturama predstavili članovi Hrvatskog društva karikaturista, a izložba će se moći razgledati u prostoru knjižnice u naredna dva tjedna. O izložbi i suradnji Hrvatskog društva karikaturista i Grada Oroslavja govorio je predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davor Trgovčević, ispred organizatora Otvorenog učilišta Oroslavje, ravnateljica Mirta Barić, a izložbu je otvorio gradonačelnik Ivan Tuđa U prigodnom glazbenom dijelu programa nastupio je dr. Darko Lukec, a Lidija Fuštin i Zdenka Knezić pročitale su publici "Starohorvatske regule lepoga ponašanja".





Malo priče pred otvaranje izložbe



Branko Meštrović



Milan Lekić Lex je nacrtao (zadovoljnog) posjetitelja izložbe



 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor