Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









DANI SMIJEHA I ŠALE


U Oroslavje su i ove godine, povodom 1. travnja – Međunarodnog dana smijeha i šale, izlagali vodeći hrvatski karikaturisti, a u sklopu manifestacije Dani humora. Na izložbi je predstavljeno 80-ak karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista. Naime od 1985. godine, Hrvatsko društvo karikaturista priređuje svoju godišnju izložbu, a dugi niz godina i Oroslavčani imaju priliku vidjeti dio te izložbe u sklopu Dana humora.


Prisutnima se obratio gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, a u pozadini su glazbene gošće - KUD Sloboda iz Oroslavja.



Posjetitelje je na otvorenju pozdravio i zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek Jambrek koji je i otvorio izložbu naglasivši kako će Županija nastaviti podržavati ovu značajnu manifestaciju koja pridonosi predstavljanju županije kao "bajke na dlanu". Dožupana crtežom karikiraju Ivan Sabolić i Krešimir Kveštek …






Pozdrave svim okupljenima uputio je i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davorin Trgovčević, i predstavio pomlađenu i mnogobrojnu ekipu HDK: Milan Lekić-Lex, Srećko Puntarić, Krešimir Kveštek, Zdenko Puhin i Ivan Sabolić.





Manifestaciju Dani humora je ove godina organizirala Turistička zajednica Grada Oroslavja. Izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista moći će se razgledati do početka svibnja.



Milan Lekić-Lex je ponovno oduševio sve portretirane …




 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor