Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

OROSLAVJE
IZLOŽBA KARIKATURE
UZ DANE HUMORA


U Gradskoj knjižnici Oroslavje nakon dvije godine pauze ponovno je postavljena izložba karikatura u sklopu manifestacije Dani humora. U ime organizatora, Turističke zajednice Oroslavja, prisutne je pozdravila direktorica Maja Šijan.
Zadovoljstvo što je izložba ponovno u Oroslavju, izrazio je predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, Davor Trgovčević. Rekao je kako su se zaželjeli izložbe, a nada se da se i publika zaželjela karikature. U dvije pandemijske godine dobra stvar je bila da su se autori zbog boravka kod kuće, više mogli posvetiti radu. To se i vidi na kvaliteti, posebice kroz brojne nagrade koje su hrvatski karikaturisti u protekle dvije-tri godine osvojili na međunarodnim festivalima.
Na izložbi se može pogledati izbor radova s godišnje izložbe Hrvatskog društva karikaturista (2021). U prigodnom programu nastupile su Jana Šalec i Nika Grabušić.Izložbu je otvorio gradonačelnik Oroslavja Viktor ŠimunićTradicionalno nakon otvorenja izložbe, portretne karikature posjetiteljima su crtali Milan Lekić Lex i Krešimir Kveštek.

Tri rada Ljubice HeidlerJoško MarušićZoran Tkalec

 
 
Copyright © 2001-2022 Hrvatsko društvo karikaturista