Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA KARIKATURA
REŠADA SULTANOVIĆA U KLADNJU



Četvrta samostalna izložba karikatura Rešada Sultanovića simboličnog naziva „moj pogled na svijet“ otvorena je u galeriji Doma kulture u Kladnju, u okviru „Susreta zavičajnih stvaralaca“, u organizaciji BZK „Preporod“ Kladanj i JU „Javna biblioteka“ Kladanj.





Prigodnim riječima brojnim posjetiteljima obratila se ispred organizatora Nevzeta Rustemović koja je i otvorila izložbu riječima:
Naš sugrađanin Rešad Sultanović, uveseljava kako nas, tako i ljubitelje karikature širom ove naše lijepe planete...

„Drugi put sam među svojim sugrađanima, s tim što sam i ovaj put predstavio preko 200 svojih karikatura koje na jedan satiričan način oslikavaju našu i svjetsku svakodnevicu. Ovom prilikom bi se zahvalio organizatorima, kao i svim posjetiteljima koji su svojom prisutnošću uveličali ovu moju izložbu, kojom obilježavam 35 godina svoga rada od moje prve objavljene karikature u printanim medijima“ istakao je autor izložbe Rešad Sultanović.








Rešad Sultanović je rođen u Kladnju 1955. godine, a trenutno živi i radi u Sarajevu i Kladnju.
Redovni je član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH, Hrvatskog društva karikaturista i član Udruženja “Karikaturist” Ilidža.
Zastupljen je u leksikonima “Ko je ko u Bosni i Hercegovini” i “Dva veka karikature na prostorima Jugoslavije”.

Sultanović ima status istaknutog umjetnika, a do sada je osvojio 88 međunarodnih nagrada i priznanja. Sudjelovao je i na više od tisuću kolektivnih izložaba širom svijeta po čemu je sigurno rekorder u Bosni i Hercegovini.













 
 
Copyright © 2001-2019 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor