Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




SKUPŠTINA
HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA



Izborna Skupština HDK održana je 27. veljače 2015. u prostorijama Hrvatskog društva karikaturista. Odmah treba istaknuti da je to najposjećenija Skupština u zadnjih 15 godina, kojoj je nazočilo 26 članova Društva.


U prvom redu: Ivan Sabolić, Milan Lekić, Zdenko Puhin, Ratko Maričić, Borislav Josipović, Dado Kovačević i Josip Minks
U drugom redu: Josip Kovačević, Predrag Raičević, Damir Novak, Ivan Pezo, Srećko Puntarić, Nataša Rašović, Josip Bučar, Nenad Janković i Darja Lovak
U zadnjem redu: Marijan Pavečić, Petar Majić, Zoran Hajko, Krešimir Kveštek, Davorin Trgovčević, Nikola Plečko, Drago Trumbetaš, Davor Lacković i Darko Pavić (nedostaje Mirko Plavšić)



Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Nataša Rašović, Nikola Plečko (predsjednik) i Davorin Trgovčević.


Predsjednik Društva Davorin Trgovčević podnio je izvješće o svom radu i radu Društva u 2014. godini, a o financijskom dijelu govorio je tajnik Zdenko Puhin. Josip Kovačević je ispred Nadzornog odbora potvrdio da se cjelokupni rad Društva odvijao u skladu sa Statutom i zakonom.

Predsjednik Davorin Trgovčević je iznio plan rada Društva i financijski plan za 2015. godinu, koji su usvojeni jednoglasno, a jednoglasno je potvrđena i visina članarine od 100 kuna, a za umirovljenike i studente 70 kuna.

Tajnik HDK Zdenko Puhin upoznao je prisutne o razlozima izmjene i dopune Statuta HDK. Donesen je novi Zakon o udrugama koji je stupio na snagu 1. listopada 2014., a udruge trebaju uskladiti svoje statute do 30. rujna 2015. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili izmjene i dopune Statuta Hrvatskog društva karikaturista.


Tajnim glasovanjem od devet kandidata izabrano je sedam članova Izvršnog odbora HDK: Zdenko Puhin, Milan Lekić, Davorin Trgovčević (u prvom redu), Marijan Pavečić, Damir Novak, Nikola Plečko i Krešimir Kveštek (u drugom redu).


Članovi Nadzornog odbora HDK: Ivica Pezo, Ivan Sabolić i Josip Kovačević.

Za predstavnika HDK u FECO-u jednoglasno je izabran Nikola Plečko.

Članovi Časnog suda: Dragutin Kovačević, Josip Minks i Borislav Josipović.

Na prijedlog Izvršnog odbora HDK za Likvidatora društva jednoglasno je izabran Ratko Maričić.




U živom razgovoru Nikola Plečko, Srećko Puntarić, Davorin Trgovčević i Predrag Raičević.



Skupština je uspješno završila, vrijeme je za opuštanje: Dado Kovačević i Darko Pavić.





 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor