Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna







SKUPŠTINA HDK



Predsjednik Društva je prisutnim članovima podnio izvješće za 2015.godinu. U prošloj godini Hrvatsko društvo karikaturista je uz maksimalnu štednju i korekciju nekih planova uspjelo završiti godinu sa sredstvima dobivenim od Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Zagrebačke županije i sredstvima dobivenih od sponzora, postavljanja izložaba i članarina.

Pored redovite djelatnosti ostvarena je i izložbena djelatnost HDK. U 2015. godini ostvarene su četiri velike izložbe: 20. međunarodna izložba karikatura „ZAGREB 2015“, Izložba hrvatske karikature u Belgiji, Godišnja izložba karikatura članova HDK i Izložba belgijske karikature u Hrvatskoj.

HDK je organizirao još nekoliko manjih izložaba: Sesvete (Noć muzeja, siječanj 2015.), Ivanić Grad u vrijeme fašnika (veljača, 2015.), Oroslavje (Dani humora, travanj 2015.), Garden Mall u zagrebačkoj Dubravi, te izložbu članova u Zadru uz pomoć našeg člana Tomislava Grbina.

Prihodi u 2015.godini bili su veći od rashoda za 11.700,21 kn.




U prvom redu: Milan Lekić, Nataša Rašović, Ana Gezi, Zdenko Puhin, Darijan Kučko, Ivica Pezo
U drugom redu: Damir Novak, Srećko Puntarić, Predrag Raičević, Ivan Sabolić, Davor Lacković, Josip Minks, Marijan Pavečić, Dado Kovačević
U zadnjem redu: Nenad Ostojić, Nikola Plečko, Zoran Hajko, Borislav Josipović, Davor Trgovčević, Krešimir Kveštek (nedostaje Ratko Maričić)




S obzirom na financijska sredstva kakve je realno očekivati u ovoj 2016.godini, plan društva je da zadrži nivo projekata iz prošle godine a to je pored redovite djelatnosti organiziranje međunarodne izložbe «Zagreb 2016» i izložbe članova HDK u Zagrebu. Naravno tu je i organizacija izložaba u Ivanić Gradu, Oroslavju … i drugim gradovima.

Jedina aktivnost koja nije dogovorena niti prijavljena na natječaj Ministarstva je gostovanje hrvatske karikature u nekoj od europskih država kao niti gostovanje inozemnih karikaturista u Hrvatskoj. Sredstva odobrena za prethodnu godinu pokazuju da bez sponzora nećemo moći zatvoriti financijsku konstrukciju redovne i izložbene djelatnosti.

Planirani iznos za ovu godinu iznosi 154.000,00 kn i odgovara prijavljenim planovima, no već prva rješenja pokazuju da će dobiveni iznos biti puno manji.



 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor