Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









XXXVII REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HDK



Nakon popuštanja mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa ovogodišnja skupština HDK održana je 22. travnja 2022. ponovno u prostorijama društva u Savskoj 100. Skupštini je nazočilo 11 članova Društva.



Stoje: Davor Trgovčević, Predrag Raičević, Damir Novak, Davor Lacković, Milan Lekić, Zoran Hajko i Ivica Pezo.
Sjede: Željko Pilipović, Zdenko Puhin i Ratko Maričić (Nik Titanik je žurio i otišao prije slikanja…)



Predsjednik Društva Davorin Trgovčević podnio je izvješće o svom radu i radu Društva u 2021. godini. U redovnoj djelatnosti istaknuo je sakupljanje i zajednički slanje karikatura zainteresiranih članova na pedesetak festivala karikature u svijetu. Na njima je osvojeno sedam prvih nagrada, četiri druge nagrade, četiri treće nagrade i 26 priznanja. Najuspješniji autor, osvajač OSKARIKE za 2021.godinu je Damir Novak.
Izložbena djelatnost HDK u 2021. Godini bila je bitno smanjena, ali su ipak održane dvije najznačajnije izložbe,, 26. Međunarodna izložba karikatura Zagreb 2021 i Godišnja izložba članova društva u galeriji MORH-a „Zvonimir“.
Tajnik Društva Zdenko Puhin je objasnio stavke financijskog izvješće, a Zoran Hajko je podnio izvješće o radu Nadzornog odbora.





Plan rada i Financijski plan za 2022. godinu iznio je Davorin Trgovčević. U izvješću se osvrnuo na redovnu i planiranu izložbenu djelatnost. Na adresu Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba poslane su uobičajene prijave , ali nam je odobreno svega 50 posto od ukupno traženih sredstava. Posebno je iznenađujuća ovogodišnja odluka Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, kojem je upućena i službena žalba. Financijsku sliku popravila je suradnja s Hrvatskim vaterpolskim savezom, koji je suorganizator naše međunarodne izložbe bez čega bi održavanje ove izložbe bilo upitno. Naglašeno je da će slijedeća godina biti izuzetno teška ukoliko se ponove ovakve odluke Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.





Pod točkom razno tajnik društva Zdenko Puhin je najavio odlazak u tajničku mirovinu nakon slijedeće godišnje skupštine koja će biti i izborna, te se razgovaralo o mogućnostima zamjene.














 
 
Copyright © 2001-2022 Hrvatsko društvo karikaturista