Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA „EUROPA KARIKATURISTIMA“
U SOFIJI








Izložba pod naslovom „Europa karikaturistima” otvorena je u kući Europske komisije u Sofiji. Izložene su karikature iz 14 zemalja poslane od veleposlanstava, kulturnih institucija i umjetnika. Izložba je postavljena u organizaciji njemačkog veleposlanstva u Bugarskoj, u suradnji s francuskim veleposlanstvom i Predstavništvom EK u Sofiji.



Srećko Puntarić


Hrvatski autori na izložbi sudjeluju zahvaljujući Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj koje je zamolilo Hrvatsko društvo karikaturista da hitno pošalje nekoliko karikatura za sudjelovanje i predstavljanje Republike Hrvatske na izložbi političkih karikatura koja se organizira u okviru bugarskog predsjedanja Vijećem EU u Sofiji. Hrvatsku predstavljaju karikaturisti Srećko Puntarić, Žarko Luetić i Slobodan Butir.





Karikaturisti prisutni na izložbi su komentirali:

Chavdar Georgiev – karikaturista: Karikatura općenito treba kritizirati sve, bez obzira tko je na vlasti, bez obzira na naša osobna uvjerenja i uvijek treba kritizirati ono što nam se ne sviđa, bez obzira na simpatije koje imamo.

Chavdar Nikolov - karikaturista: Karikatura je oružje u našim rukama, jednostavno to je način da komuniciramo u demokraciji.



Slobodan Butir



Žarko Luetić


Reportaža Nacionalne bugarske televizije o izložbi "Europa karikaturistima"
http://news.bnt.bg/bg/a/evropa-na-karikaturistite



Kratak članak bugarskih novina "Dnevnik" o izložbi
https://www.dnevnik.bg/photos/2018/06/21/3203361_fotogaleriia_evropa_na_karikaturistite/



 
 
Copyright © 2001-2018 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor