Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









IZLOŽBA TURSKE KARIKATURE U HRVATSKOJ


U utorak, 16. rujna u 18,00 u Galeriji Kristofora Stankovića, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, otvorena je izložba turske karikature.




Izložbu su otvorili Ratko Maričić, Davor Trgovčević, Mahmut Akgün, Metin Peker i Bekir Alpul

Hrvatsko društvo karikaturista je u listopadu prošle godine imalo izložbu i predstavljanje hrvatske karikature u Istanbulu i tada je dogovorena uzvratna izložba turskih karikaturista.

Turska pripada u najuži krug karikaturistički gledano najznačajnijih europskih i svjetskih zemalja koje imaju veliki broj kvalitetnih autora i u kojoj se održava nekoliko velikih i značajnih festivala karikature od kojih neki imaju tradiciju dužu od 30 godina.




Izložbeni prostor u Staroj gradskoj vijećnici ispunili su ljubitelji kvalitetne karikature

Udruga turskih karikaturista koja uz karikaturiste okuplja i strip crtače ima 720 članova (samo u Istanbulu oko 400 članova), predstavlja se s nešto više od 100-njak izabranih i izuzetno kvalitetnih radova, a u Zagrebu su ih na otvorenju predstavljali predsjednik g. Metin Peker i glavni tajnik g. Mahmut Akgün .




Mahmut Akgün i Metin Peker obnovili su sjećanje na gostovanje O.Reisingera u Istanbulu

U svečanom otvaranju je sudjelovao je i predstavnik turskog veleposlanstva, gospodin Bekir Alpul. Prisutne je također pozdravio i Ratko Maričić, ali ne kao član HDK već kao izaslanik pokrovitelja izložbe, gradonačelnika Milana Bandića.

Izložba je otvorena do 26. rujna.

Pogledajte slike by Anica Mazura




Turhan Aksoy




Mahmut Akgun




Ahmet Aykanat




Emrah Arikan



 
 
Copyright © 2001-2014 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor