Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna








20. MEĐUNARODNA IZLOŽBA
KARIKATURA ZAGREB 2015


Otvorenje izložbe karikatura održat će se
u utorak 26.svibnja 2015. godine u 19 sati

Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb


Međunarodna izložba karikatura koja se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizira po 20. jubilarni puta i ove godine okuplja veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Tema ovogodišnje izložbe je „SLIKARSTVO“ sa svim mogućim aspektima koje karikaturisti mogu zamisliti.

Izložba će i ove godine biti postavljena u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori gdje će biti predstavljeno oko 90 najkvalitetnijih radova od 538 pristiglih, koje je poslalo 263 karikaturista iz 47 zemlje svijeta. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (40), Poljske (20), Srbije (16), Ukrajine (13), Rumunjske (13). Izložbu prati kvalitetan katalog na 96 stranica.

Izložba ima natjecateljski karakter, a Ocjenjivački sud je radio u sastavu Frano Dulibić (povjesničar umjetnosti), Antonio Picukarić (voditelj marketinga galerije Klovićevi dvori), te Nataša Rašović, Davorin Trgovčević i Milan Lekić (karikaturisti, članovi HDK). Nagrađeni radovi i autori biti će predstavljeni na svečanom otvaranju izložbe, a zainteresirani izložbu mogu pogledati do 14. lipnja.

U svrhu promocije ove izložbe ali i ukupnog rada Hrvatskog društva karikaturista, u suradnji s organizatorima manifestacije „Ljeto na Štrosu“ organizirat će se izložba radova članova HDK na otvorenom. U subotu 23. svibnja 2015 (ali i u još nekoliko navrata poslije toga) specijalisti za brzopoteznu portretnu karikaturu crtat će Zagrepčane kao i goste Zagreba te tako obogatiti ionako bogatu turističku ponudu grada Zagreba.

Kako bi izložba i cijela manifestacija bila na dosadašnjoj razini kvalitete a svi zainteresirani dobili priliku nabavke kataloga izložbe potpisanog od brojnih hrvatskih karikaturista, Hrvatsko društvo karikaturista pokrenulo je na poznatom crowdfunding servisu Indiegogo kampanju prikupljanja novčanih sredstava uz simboličan iznos tek nešto veći od troška tiskanja kataloga.

Link kampanje:

https://www.indiegogo.com/projects/20th-international-cartoon-exhibition-zagreb-2015



 
 
Copyright © 2001-2015 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor