Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna




OTVORENJE 22. MEĐUNARODNE IZLOŽBE KARIKATURE ZAGREB 2017



U utorak, 30. svibnja u Galeriji Klovićevi dvori u 19,00 otvorena je 22. Međunarodna izložba karikatura „Zagreb 2017“ na temu „Hoteli, hosteli, apartmani i kampovi“. Izložba ostaje otvorena do 11. lipnja .





Na svečanom otvaranju koje su zajednički odradili Frano Dulibić (predsjednik ocjenjivačkog suda), Petra Vugrinec (voditeljica stručne službe i viša kustosica u GKD) i Davorin Trgovčević (predsjednik HDK), još jednom je istaknuta dobra dugogodišnja suradnja HDK i GKD.





Okupilo se 50-ak ljubitelja karikature, neki među njima su redovni posjetitelji izložaba karikatura, ali ohrabruje činjenica da je bilo i novih lica, možda čak i budućih karikaturista.





Od nagrađenih autora bio je prisutan jedino Damir Novak, koji je preuzeo zasluženo priznanje. Iako Mojmir Mihatov, dobitnik Oskarika za 2016. godinu nije mogao doći, otvorenje međunarodne izložbe je po običaju iskorišteno za službenu objavu o dodjeli ove vrijedne interne nagrade HDK.





Iako je domjenak bio skroman, recesijski, to nije umanjilo dobro raspoloženje svih prisutnih tijekom druženja nakon ceremonije otvaranja













 
 
Copyright © 2001-2017 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor