Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna









MUŠKO - ŽENSKI ODNOSI
U KLOVIĆEVIM DVORIMA



Više od 15 godina Hrvatsko društvo karikaturista svoju najzahtjevniju izložbu, međunarodni festival koji se ove godine održava po 24. puta, izlaže u jednom od najatraktivnijih hrvatskih izložbenih prostora, Galeriji Klovićevi dvori.

Tako je i ove godine u foajeu, što osigurava veliki broj posjetitelja našoj izložbi uključujući i one koji dolaze na ostale izložbe koje su u tom trenutku u tijeku, postavljeno 80-ak ponajboljih radova, uključujući i nagrađene radove, a jedan pano posvećen je i predsjedniku prosudbenog odbora, Mikhailu Zlatkovskom.



Otvorenje izložbe: Frano Dulibić, Petra Vugrinec i Davor Trgovčević





HDK je ove godine odlučilo (povremeno) dodjeljivati prigodne zahvalnice institucijama ili pojedincima koji su na bilo koji način kontinuirano, kroz duži niz godina pomagali radu društva. Za prva dva dobitnika ove zahvalnice odabrani su redakcija emisije "Dobro jutro, Hrvatska" i Antonio Picukarić, ravnatelj Klovićevih dvora sa kojim HDK ima izvrsnu suradnju i puno duže od posljednjih nekoliko godina koliko je ravnatelj.

Prva zahvalnica dodijeljena je već ujutro uživo, prilikom još jednog u nizu gostovanja u "Dobro jutro, Hrvatska" kada je i najavljeno otvorenje izložbe. Drugu zahvalnicu je u ime gospodina Picukarića koji je u posljednji trenutak spriječen prisustvovati i sudjelovati u otvaranju, gospođa Petra Vugrinec, voditeljica stručne službe i viša kustosica u Klovićevim dvorima.

Profesor Frano Dulibić, dugogodišnji i jedini stalni član prosudbenog odbora ukratko je obrazložio način rada prilikom žiriranja te dodijelio nagrade i priznanja.






Petra Vugrinec (Klovićevi dvori) i predstavnici veleposlanstava Ivan Cenić (Srbija), Milovan Lučić (Crna Gora) i Marina Hercigonja (Poljska)


Kako na žalost niti jedan od nagrađenih autora nije prisustvovao otvaranju izložbe, nagrade su u njihovo ime preuzeli predstavnici njihovih veleposlanstava: gospodin Milovan Lučić iz Ambasade Crne Gore, gospodin Ivan Cenić iz Ambasade Srbije te gospođa Marina Hercigonja iz Ambasade Republike Poljske.

I ovaj put iskorištena je prilika za objavljivanje imena dobitnika nagrade Oskarika, koju je za 2018 godinu ponovo osvojio Mojmir Mihatov, dvostruki slavljenik, obzirom da je i dobitnik jednog od priznanja.








I ove godine izložba je dobro medijski popraćena, osim već spomenutog gostovanja u "Dobro jutro, Hrvatska", prije i za vrijeme otvaranja sniman je i prilog za redakciju kulture HTV-a, sprema se uskoro i reportaža u jednom većem nacionalnom tjedniku.














 
 
Copyright © 2001-2019 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor