Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK
Kolumna

BEZVREMENSKE KARIKATURE
DINKA ŽIBRATA


U petak 16. prosinca 2022. u izložbenom prostoru Kreativnog centra 'Cityart studio' u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturnog centra Klanjec otvorena je izložba “Bezvremenske karikature Dinka Žibrata”.Postavljen je naravno tek mali dio velikog opusa ovog plodnog i svestranog autora koji nas je prerano napustio 2008. godine, s ciljem očuvanja njegovog djela od zaborava. Istovremeno smo se mogli uvjeriti kako su čak i karikature koje se smatraju dnevnopolitičkima zapravo aktualne i danas bezvremenske, kako kaže i sam naziv izložbe.

Na izložbi je najavljena i mogućnost stalnog postava Žibratovih djela u bližoj budućnosti, što je hvalevrijedna ali na žalost rijetka pojava kad su karikatura i karikaturisti u pitanju.Na slici: Davor Trgovčević, Milan Lekić-Lex, Snježana Hrvatin, Krešimir Kveštek, Vitomir Slavko Zamuda i Nik Titanik
Izložbu su otvorili Snježana Hrvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, Vitomir Slavko Zamuda, predsjednik OMH Klanjec, Nenad Kovačić, član obitelji i Davor Trgovčević, predsjednik HDK, a ekipu HDK su osnažili Nik Titanik, Milan Lekić i Krešimir Kveštek.Izložba je otvorena do 16. siječnja 2023.

 
 
Copyright © 2001-2022 Hrvatsko društvo karikaturista