Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK






LEX U KARLOVCU




U četvrtak, 05. prosinca otvorena je u centru Karlovca, u galeriji ZILIK, Radićeva 13, samostostalna izložba dopredsjednika HDK Milana Lekića- Lexa, pod nazivom „Nije sve tako crno“.


U nevelikom ali vrlo zahvalnom izložbenom prostoru okupio se sasvim pristojan broj posjetitelja, među kojima su bili i štičenici karlovačkog doma za djecu „Vladimir Nazor“. Vrijedni i gostoljubivi djelatnici doma na čelu sa ravnateljicom Majom Vučinić-Knežević i organizatoricom izložbe Suzanom Rupčić organizatori su ove izložbe. Nastavak je to njihove suradnje sa Lexom koji je zajedno sa Srećkom Puntarićem redovni gost radionica karikature organiziranim za štićenike doma na kojima njih dvojica nekoliko posljednjih godina sudjeluju.


Otvorenje je obogatio i nastup na gitari mladog i talentiranog karlovačkog učenika glazbene škole Roka Bunčića, a više nego zadovoljni bili su i ljubitelji kolača te piva i drugih osvježavajućih tekućina.
Kako je ovo već druga Lexova samostalna izložba u samo mjesec dana, bilo bi dobro da to bude mali poticaj i drugim članovima HDK da porade na organiziranju samostalnih izložbi te tako uz zajedničke i skupne izložbe HDK nadoknade kronični nedostatak karikatura u hrvatskim medijima.

I hrvatski karikaturisti ali i publika koja voli karikaturu to zaslužuju.














 
 
Copyright © 2001-2013 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor