Povratak na naslovnicu
Festivali
Povijest HDK






GODIŠNJA SKUPŠTINA HDK


U petak 21. veljače 2014. u prostorijama društva održana je 29. GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKOG DRUŠTVA KARIKATURISTA. Skupština je održana uz nazočnost dvadesetijednog člana Društva, a s obzirom na to da ovo godina nije izborna, glavne teme skupštine su bile izvješće za 2013.godinu i plan rada za 2014.godinu.


Skupljamo se. Još nije počelo ...


Predsjednik Društva Davor Trgovčević podnio je izvješće o svom radu i radu Društva u 2013. godini. Podsjetio je prisutne na 18. međunarodnu izložbu karikatura Zagreb 2013, na godišnju izložbu članova Hrvatskog društva karikaturista koja je nastavak nastojanja da članovi svoje radove predstave gledateljstvu kroz izložbe, obzirom da to posljednjih godina teško uspijeva kroz tiskane medije. Govorio je i o izložbi početkom listopada 2013. u „Metropolitan Municipality Humor and Caricature Centre“ u središtu Istanbula, kojom su se hrvatski karikaturisti predstavili u Turskoj.

Prošle godine održane su i „manje“ izložbe karikatura u Ivanić Gradu u vrijeme fašnika, izložba u Sesvetama, kao i izložba u Karlovcu na temu piva.


Radno predsjedništvo u sastavu Davor Trgovčević, Nik Titanik i Marijan Pavečić


Tajnik Društva Zdenko Puhin je podnio financijsko izvješće, koje je članovima Društva dostavljeno s pozivom za Skupštinu. Sva izvješća su predana u Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu i Zagrebačku županiju, kao i Bilanca neprofitnih organizacija.


Skupština je završila. Tajnik se oprašta s našim damama: Ana Gezi i Nataša Rašović


Pod točkom četri predsjednik Društva je iznio plan rada HDK i financijski plan za 2014. godinu u kojem je dan naglasak na stalnim izložbama Društva (međunarodna izložba u Zagrebu, godišnja izložba članova i predstavljanje hrvatske karikature u inozemstvu – ove godine u Beču). Novost je što ćemo ove godine predstaviti karikaturu neke druge zemlje u Hrvatskoj. Bit će to „uzvratni susret“ s turskim kolegama. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.









 
 
Copyright © 2001-2014 Hrvatsko društvo karikaturista
Design by MediaVektor